100-filla-ergasias-banner-v1

Print
PDF

ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Written by Μάρλεν Κεφαλίδου on 24 February 2011.

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ  ΓΛΥΚΑ:


Το παστέλι:

Το αρχαιότερο γλυκό των Χριστουγέννων, που η μνήμη των σημερινών ζαχαροπλαστών διασώζει, είναι το παστέλι! Το παστέλι φτιάχνεται με σουσάμι, μέλι, και αμύγδαλο (προαιρετικά)  ενώ μπορεί να έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αφού κάθε τόπος προσθέτει κάτι στην κοινή συνταγή.

Οι δίπλες:

Την ημέρα των Χριστουγέννων, έχουν μεγάλη πέραση οι δίπλες. Οι δίπλες (τα ξεροτήγανα της Αθήνας), δεν παρασκευάζονται σε όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Οι κουραμπιέδες

Οι κουραμπιέδες χρειάζονται βούτυρο γάλακτος, μπόλικο αμύγδαλο και αλεύρι λίγο. Το παν στους κουραμπιέδες είναι το καλής ποιότητας βούτυρο.

Τα μελομακάρονα:

Τα μελομακάρονα προέρχονται από τη Μικρά Ασία που εκεί ονομαζόταν  «Φοινίκια». Για την παρασκευή τους  χρειάζονται αλεύρι, λάδι, μέλι, γαρύφαλλο και κανέλλα.

 

xristougenniatika-glykaΣτο παρακάτω pdf αρχείο περιέχονται οι εικόνες, για να τις εκτυπώσετε:


χριστουγεννιατικα γλυκα (δεξί κλικ – ‘Save Link As’)

Αναζήτηση

100 Φύλλα Εργασίας


100-Fila-Ergasias-v1

Ο Λογαριασμός μου

Προτεινόμενα Άρθρα

Facebook Fans

Social Media Channels

Facebook-icon Twitter-icon rssfeed-icon

Επισκέπτες

82.3%Greece Greece
10.7%Cyprus Cyprus
2.1%United States United States
1.5%Japan Japan
0.8%Germany Germany
0.3%United Kingdom United Kingdom
0.3%Australia Australia
0.3%Canada Canada
0.1%Belgium Belgium
0.1%Kuwait Kuwait

Today: 468
Yesterday: 489
This Week: 2095
Last Week: 8176
This Month: 19451
Last Month: 56391
Total: 1341510

Φύλλα Εργασίας

 

100-Fila-Ergasias-v2

Now Online

We have 75 guests online