interviews-1
 

Συνεντευξεις

Γνωρίζουμε αξιόλογους ανθρώπους. Περισσότερα..

book-presentations-1
 

Η ΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ

Με αφορμή ένα βιβλίο... Διαβάζουμε, προτείνουμε, δημιουργούμε υλικό... Περισσότερα..
teachers-interviews
 

Η Γωνια των Νηπιαγωγων

Οι νηπιαγωγοί αποκτούν τη δική τους ξεχωριστή θέση στο KindyKids.gr. Περισσότερα...

150x150-ebooks-image
 

200+ Φυλλα Εργασιας

Πρωτότυπα φύλλα εργασίας με 12 θεματικές ενότητες & δωρεάν υλικό. Περισσότερα...

kindykids-workbook-1-2

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΖΑΖ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Είναι πολύ σημαντικό να φέρουμε τα παιδιά σε επαφή με όλα τα είδη της μουσικής από το νηπιαγωγείο. Το αφτί των παιδιών πρέπει να είναι "ανοιχτό" σε όλα τα είδη μουσικής κι αυτό επιτυγχάνεται από μικρή ηλικία. Τα περισσότερα παιδιά μεγαλώνουν σε περιβάλλον, που δεν τους δίνονται οι ευκαιρίες να έρθουν σε επαφή με όλα τα είδη της μουσικής.

Είναι πολύ σημαντικό εμείς στο νηπιαγωγείο να τους προσφέρουμε τα κατάλληλα ερεθίσματα, ώστε να αποκτήσουν τη γνώση που θα τα βοηθήσει να επιλέξουν αργότερα (σε μεγαλύτερη ηλικία) τη μουσική που θα τους αρέσει να ακούν.

Ακόμη κι αν δεν τους αρέσει κάποιο είδος μουσικής και δεν επιλέξουν να το ακούν είναι σημαντικό να το έχουν ακούσει και να το γνωρίζουν σαν πιθανό άκουσμα και να μην περιορίζονται σε μερικά δημοφιλή ακούσματα που παίζονται παντού γύρω τους.

Η τζαζ είναι ένα είδος μουσικής που τις περσσότερες φορές αρέσει στα παιδιά και που ενστικτωδώς ανταποκρίνονται στον έντονο ρυθμό της και στις χαρακτηριστικές αρμονίες της.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟ:

Γεννημένο στο Νότο, το μπλουζ είναι ένας αφροαμερικάνικος ήχος που προέρχεται από το είδος της   μουσικής που αναγνώρισε τον πόνο της χαμένης αγάπης και της αδικίας και έδωσε έκφραση στη νίκη της ξεπερνώντας μια σπασμένη καρδιά και  τις όποιες αντιξοότητες. Το μπλουζ εξελίχθηκε από ύμνος και τραγούδι εργασίας  σε  μουσική για να συνοδεύσει την πνευματικότητα, την εργασία και την κοινωνική ζωή. Το μπλουζ είναι το θεμέλιο της τζαζ καθώς και η πρωταρχική πηγή των rhythm & blues, rock 'n' roll, και της κάντρι . Το μπλουζ εξακολουθεί να εξελίσσεται και εξακολουθεί να παίζεται ευρέως σήμερα.

Ο Louis Armstrongήταν ένας απότους πιο σημαντικούςκαλλιτέχνεςστην ιστορίατης μουσικής. Γεννημένοςστη ΝέαΟρλεάνη, στη Λουιζιάνα, στις 4 Αυγούστου1901,άρχισε να παίζειτοκορνέ στην ηλικία των13. Ο Armstrongτελειοποίησε τον σόλο αυτοσχέδιασμό τζαζ, όπως τον γνωρίζουμε  . Πριν από τον Armstrong,το Dixieland ήταν το ύφοςτης τζαζ που έπαιζε ο καθένας. Αυτό ήταν ένα στυλ που χαρακτήριζε το συλλογικό αυτοσχεδιασμό, όπου ο καθένας σολαριζε ταυτόχρονα με τους άλλους. Ο Armstrong ανέπτυξε την ιδέα των μουσικών που παίζουν στη διάρκεια του διαλείμματος που επεκτάθηκε σε μουσικούς που παίζουν ατομικά σόλο. Αυτό έγινε ο κανόναςΟ  Louis ήταν αγαπητός και τον θαυμάζουν σε όλο τον κόσμο. Πέθανε στη Νέα Υόρκηστις 6 Ιουλίου 1971.

Ο αυτοσχεδιασμός είναι το πιο χαρακτηριστικό γνώρισμα της τζαζ. Αυτοσχεδιασμός είναι η δημιουργία, ή η επινόησησ καθώς παίζεται η μουσική. Οι μουσικοί της Τζαζ παίζουν από παρτιτούρες και αυτοσχεδιάζουν τα σόλο τους. Από το συλλογικό αυτοσχεδιασμό της τζαζ, στις αρχές του σόλο αυτοσχεδιασμού του Louis Armstrong στην ελεύθερη τζαζ των Albert Ayler, Ornette Coleman, και τον John Coltrane, ο αυτοσχεδιασμός είναι κεντρική ιδέα  στην τζαζ.

Το Swing είναι ο βασικός ρυθμός της τζαζ. "Ταλάντευση" -swing- σημαίνει ότι είμαστε σε συγχρονισμό με τους άλλους ανθρώπους και να μας αρέσει. Το σουινγκ ως ένα στυλ της τζαζ εμφανίστηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης στην Αμερική. Η αισιόδοξη αίσθηση του swing ανύψωνε τα πνεύματα όλων των νέων στην Αμερική. Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1930, μια περίοδο που είναι γνωστή ως η "swing" εποχή, ο χορός του swing είχε γίνει εθνικός χορός και τα μεγάλα συγκροτήματα έπαιζαν αυτό το στυλ της μουσικής. Μεγάλοι μουσικοί ορχήστρας όπως ο Duke Ellington, ο Count Basie, ο Φλέτσερ Χέντερσον, ο Paul Whiteman, ο Benny Goodman ασχολήθηκαν με αυτό το είδος της μουσικής και οδήγησε σε μερικές από τις μεγαλύτερες μπάντες της εποχής.

ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

jazz

jazz2

jazz3

jazz4

Στο παρακάτω pdf αρχείο θα βρείτε το υλικό για να το εκτυπώσετε:

Η ΤΖΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ 

 

KindyKids.gr E-Book

100 φύλλα εργασίας  
τεύχη 1 & 2 για
δημιουργικές ώρες με τα παιδιά

Περισσοτερα

Προτεινομενα Αρθρα

Αρθρα Για Γονεις

  • Διαφήμιση
  • Στατιστικά Ιστοσελίδας
  • Όροι Χρήσης
  • Sitemap