interviews-1
 

Συνεντευξεις

Γνωρίζουμε αξιόλογους ανθρώπους. Περισσότερα..

book-presentations-1
 

Η ΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ

Με αφορμή ένα βιβλίο... Διαβάζουμε, προτείνουμε, δημιουργούμε υλικό... Περισσότερα..
teachers-interviews
 

Η Γωνια των Νηπιαγωγων

Οι νηπιαγωγοί αποκτούν τη δική τους ξεχωριστή θέση στο KindyKids.gr. Περισσότερα...

150x150-ebooks-image
 

200+ Φυλλα Εργασιας

Πρωτότυπα φύλλα εργασίας με 12 θεματικές ενότητες & δωρεάν υλικό. Περισσότερα...

kindykids-workbook-1-2

Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ KINDYKIDS.GR

Γνωρίστε την ομάδα του Kindykids.gr

Το KindyKids.gr είναι μια ιστοσελίδα που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και γονείς και αποτελείται από  πλούσιο καινοτόμο υλικό, ιδέες και άρθρα. Ξεκίνησε το 2010 ως ιδέα, από μεγάλη αγάπη για τα παιδιά και το λειτούργημα του εκπαιδευτικού. Μέσα από προσωπικές εμπειρίες, συζητήσεις με συναδέρφους, αλλά και από προσωπικές αναζητήσεις δημιουργήθηκε ένας τόπος, όπου οι γνώσεις και οι εμπειρίες θα μπορούν να φανούν χρήσιμες τόσο σε συναδέρφους εκπαιδευτικούς, όσο και σε γονείς που έχουν παιδιά σ’ αυτήν την τρυφερή ηλικία.

Σήμερα το KindyKids.gr,το εμπιστεύονται καθημερινά χιλιάδες νηπιαγωγοί και γονείς από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Με 250,000 επισκέπτες και 2,000,000 αναγνώσεις σελίδων το χρόνο , αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες και δημοφιλέστερες ιστοσελίδες στο χώρο της προσχολικής ηλικίας. 

 

ΜΑΡΛΕΝ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ- ΜΟΥΣΙΚΟΣ  ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ΤΟΥ KINDYKIDS.GR

Μάρλεν Κεφαλίδου Νηπιαγωγός - ΜουσικόςΗ Μάρλεν Κεφαλίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Πρώτη της μεγάλη αγάπη υπήρξε η μουσική όπου και ολοκλήρωσε με επιτυχία τις σπουδές της στο πιάνο, τα ανώτερα θεωρητικά και τα μουσικοπαιδαγωγικά. Παράλληλα μπήκε στη ζωή της το Πανεπιστήμιο, που την έφερε σε επαφή με την άλλη της μεγάλη αγάπη τα παιδιά. Τελείωσε τη σχολή Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΑΠΘ.

Εργάστηκε σε ωδείο ως δασκάλα θεωρητικών, αλλά και με παιδιά προσχολικής ηλικίας και  ως νηπιαγωγός στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα σε σχολεία της ελληνικής περιφέρειας.

Το σχολικό έτος 2012-2013 υπήρξε πολύ σημαντική χρονιά καθώς η ιδέα - για δωρεάν σεμινάρια, που να απευθύνονται σε νηπιαγωγούς και να αφορούν τη μουσική στην προσχολική εκπαίδευση έγινε πραγματικότητα. Εισηγήθηκε (μεταξύ άλλων αξιόλογων και σημαντικών στον τομέα τους εισηγητών) στα Σεμινάρια με τίτλο: "Η μουσική στην Προσχολική Ηλικία και διδασκαλία της στο Νηπιαγωγείο" και  "Διαθεματικές Προσεγγίσεις στη Μουσική και Διδακτικές Παρεμβάσεις στο Νηπιαγωγείο" που φιλοξενήθηκαν από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Θεσσαλονίκης και την Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Παράλληλα συνεργάστηκε με την εκπαιδευτικό και συγγραφέα Κατερίνα Τζαβάρα. Ανέλαβε την επιμέλεια των cd που συνόδεψαν τα βιβλία της: "Που ν' απλώσω τόσο αγάπη", "Πετάει ο γάιδαρος" και "Εγώ για σένα", όπου και παρέθεσε ιδέες για μουσικές δραστηριότητες, καθώς και παιδαγωγικό υλικό από τη σελίδα του kindykids.

Σημερα ασχολείται αποκλειστικά με το KindyKids.gr. Συντονίζει την ομάδα και μέσα από καθημερινή έρευνα αρθογραφεί και εμπλουτίζει τη σελίδα συνεχώς με καινούριο υλικό.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΤΣΕΝΙΔΗΣ

ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΔΙΚΤΥΩΝ - ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ

chrisΟ Χρήστος Παρτσενίδης είναι ο τεχνικός υπεύθυνος της σελίδας του KindyKids.gr και φροντίζει για την ορθή λειτουργία και συνεχή τεχνική ανάπτυξη της ιστοσελίδας. 'Εχει δική του εταιρία πληροφορικής στη Θεσσαλονίκη και την προσωπική του βραβευμένη & παγκόσμια αναγνωρισμένη ιστοσελίδα, Firewall.cx, η οποία δέχεται πάνω από 300,000 επισκέπτες τον μήνα.

Με σπουδές στην Αυστραλία, 16 πιστοποιήσεις κατασκευαστών (Cisco, Microsoft, Linux, Novell, Symantec, D-Link, HellasSat) και 14 χρόνια εμπειρίας στον χώρο, αποτελεί το θεμέλιο λίθο στην δημιουργία, τεχνική υποστήριξη και ανάπτυξη της ιστοσελίδας KindyKids.gr.

 

 ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΡΤΣΕΝΙΔΟΥ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ -ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΟΣ

Δέσποινα Παρτσενίδου - Εκπαιδευτικός - ΓλωσσολογοςΗ Δέσποινα Παρτσενίδου είναι εκπαιδευτικός με μεταπτυχιακό στη γλωσσολογία. Είναι κάτοχος πτυχίου Bachelor or Arts (ESL) - Diploma in Education από το Macquarie University (Australia)  και Masters Degree in Applied Linguistics (TESOL).

Η Δέσποινα αποτελεί τον συνδετικό κρίκο του KindyKids.gr με εκπαιδευτικά ιδρύματα και ελληνικά σχολεία στην Αυστραλία. Επίσης, συνεργάζεται με εκδοτικούς οίκους, όπως τους παγκοσμίου βεληνεκούς Pearson Education, Longman Schools Publishing, με τους οποίους βρίσκεται σε συνεχή επαφή και ενημερώνει την ομάδα μας για καινούριες εκδόσεις στο χώρο της προσχολικής και πρωτοσχολικής εκπαίδευσης.

 

 

ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΛΙΝΤΖΑ - ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

Γεωργία ΚολίντζαΗ Γωγώ Κολίντζα είναι λογοθεραπεύτρια. Σπούδασε στο Τμήμα Λογοθεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Πάρμα στην Ιταλία και το 2001 πήρε το πτυχίο της αριστεύοντας. Εκ τότε εργάζεται σαν θεραπεύτρια και το 2003 άνοιξε Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στο Ίλιον το οποίο διευθύνει επιστημονικά έως και σήμερα. Τη χρονική περίοδο 2002-2006 ασχολήθηκε με τα κοινά του Δήμου Ίλιου διατελώντας μέλος του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου των Βρεφονηπιακών Σταθμών.
Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών (Π.Σ.Λ.) από το 2003 συμμετέχοντας ενεργά στις επιτροπές και τις δράσεις του Συλλόγου. Εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Σ.Λ και στη τελευταία θητεία, που έληξε τον Μάρτιο του 2012, υπηρέτησε από την θέση της αντιπροέδρου. Το 2010 ήταν μέλος της τριμελούς οργανωτικής επιτροπής του 28ου Διεθνούς Συνέδριου της IALP που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα.  Έχει δώσει συνεντεύξεις και έχει πραγματοποιήσει ενημερωτικές ομιλίες σε σχολικές δομές. Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης συμμετέχει σε ημερίδες, σεμινάρια και συνέδρια ώστε να ενημερώνεται διαρκώς για θέματα που άπτονται της λογοθεραπείας και των άλλων συναφών θεραπειών.

 

ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ / ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΟΣ

Ιφιγένεια Παπαμιχαήλ - Νηπιαγωγός-ΘεατρολόγοςΗ Παπαμιχαήλ Ιφιγένεια γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Το 2000 αποφοίτησε από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών και το 2008 από το Τμήμα των Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Πατρών.

Από το 2003 έως το 2009 εργάστηκε ως εκπαιδευτικός Θεατρικής Αγωγής σε Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία και σε Θεατρικούς Ομίλους και παρακολούθησε σεμινάρια θεατρικής παιδείας. Από το 2009 εργάζεται ως νηπιαγωγός σε δημόσια νηπιαγωγεία. Από το 2013 συνεχίζει τις σπουδές στην εκπαίδευση σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

 

 

ΣΤΕΛΛΑ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ

Στέλλα Γερασίμου - Ειδική παιδαγωγόςΓεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Ειδική Αγωγή στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Βόλου από όπου αποφοίτησε το 2009. Κατά την διάρκεια των σπουδών της το ερευνητικό της ενδιαφέρον παράλληλα με την αγάπη της πάνω στα θέματα ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με ειδικές ανάγκες στον Πολιτισμό, την οδήγησαν στην εκπόνηση της διπλωματικής της εργασίας:«Μουσειακή Πρόσβαση και Άτομα με Σοβαρά Προβλήματα Όρασης», καθώς επίσης και στην εισήγησή με τίτλο "Μια καινοτόμος δράση σχετικά με την πρόσβαση ατόμων με σοβαρά προβλήματα όρασης σε μουσειακά εκθέματα", που συμμετείχε στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ειδικής Αγωγής. Από το 2009 έως σήμερα εργάζεται ως ειδική παιδαγωγός σε δημόσιες εκπαιδευτικές δομές  ειδικής αγωγής στην Ελλάδα ενώ παράλληλα συνεχίζει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στο τομέα της Διοίκησης Πολιτισμικών Μονάδων (Cultural   Management). Η ανάγκη για συνεχή εξέλιξη την ωθεί να είναι παρούσα σε επιμορφωτικά σεμινάρια (δια ζώσης και εξ' αποστάσεως) καθώς και σε ημερίδες και συνέδρια γύρω από θέματα Ειδικής και Μουσειακής Αγωγής.

 

ΣΑΣΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΠΕΝΝΑ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ - ΣΑΣΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΠΕΝΝΑΓεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου και σπούδασε Ιταλική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Στη συνέχεια σπούδασε Νηπιαγωγός στη Σχολή Νηπιαγωγών Εκάλης. Έκανε εξομοίωση του πτυχίου της στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε στο Μαράσλειο Διδασκαλείο. Εργάσθηκε για δεκατρία χρόνια στην Ιδιωτική Εκπαίδευση και από το 2000 εργάζεται στη Δημόσια Εκπαίδευση, ως Προϊσταμένη στο 40 Νηπιαγωγείο Αθηνών.

Ασχολείται με τη συγγραφή θεατρικών έργων, ποιημάτων, τραγουδιών, καθώς και δραστηριοτήτων που στοχεύουν στην καλλιέργεια όχι μόνο του προφορικού και γραπτού λόγου των παιδιών της προσχολικής ηλικίας, αλλά και στην καλλιέργεια της μαθηματικής τους σκέψης.

Έργα της έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά Προσχολικής και Πρώτης Σχολικής ηλικίας, όπως ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ και ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ. Έργα της εξακολουθούν να δημοσιεύονται, στο ιστολόγιο του 40ου Νηπιαγωγείου Αθηνών.

 

ΣΟΦΙΑ ΤΣΙΡΑΜΠΙΔΟΥ

sofia tsirampidouΗ Σοφία Τσιραμπίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Δροσάτο του νομού Κιλκίς. Η μεγάλη της αγάπη για τα παιδιά την οδήγησε να ακολουθήσει ανάλογες σπουδές τις οποίες ολοκλήρωσε πρόσφατα με επιτυχία. Είναι πτυχιούχος  του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. Το ενδιαφέρον της για τα παιδιά και της εκπαίδευσής τους την οδηγεί σε συνεχή κατάρτιση και παρακολούθηση σεμιναρίων.

Η συνεργασία της με το KindyKids.gr ξεκίνησε από τα επιτυχημένα σεμινάρια που διοργάνωσε η σελίδας το 2012, σε συνεργασία με την Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, στα οποία η Σοφία υπήρξε υπεύθυνη της επιτυχούς διεξαγωγής των σεμιναρίων καθώς και υπεύθυνη βεβαιώσεων παρακολούθησης και καταγραφής των συμμετεχόντων.

Η Σοφία είναι από τα νεότερα μέλη μας και είναι υπεύθυνη των θεμάτων και του υλικού που άπτονται των παιδιών σχολικής ηλικίας. 

 

ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΒΑΤΖΙΟΓΛΟΥ - ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

Ειρήνη Χαβατζίογλου - ΕργοθεραπεύτριαΗ Ειρήνη Χαβατζίογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι εργοθεραπεύτρια με εξειδίκευση στη μέθοδο της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης (SIT). Έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στο τμήμα Εργοθεραπείας του ΑΤΕΙ Αθηνών. Εργάζεται από το 2010 σε κέντρα ειδικών θεραπειών και ιδρύματα Προστασίας και Φύλαξης. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων που αφορούν την ειδικότητα της εργοθεραπείας όπως : TEACCH, μέθοδος Πρώιμης Παρέμβασης PORTAGE, Λειτουργική Οπτομετρία, επισκόπηση Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών, χρήση του Αναπτυξιακού Ερωτηματολογίου Προσαρμοστικής Αντίδρασης ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ - ΠΡΑΞΗ - ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ, χρήση αξιολογητικών εργαλείων Οπτικής Αντίληψης όπως το Developmental Test of Visual Perception, Second Edition (DTVP-2), Developmental Test of Visual-Motor Integration (VMI), Test of Visual-Perceptual Skills (TVPS) κ.ά. Αρθρογραφεί στο περιοδικό ειδικής αγωγής EDUSpecial (3μηνιαία έκδοση). 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΤΗΛΕΦΩΝΟ: +30 6976675348

 

ΟΛΓΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

olga2Η Όλγα Παπαγεωργίου είναι ψυχολόγος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Αρσάκειο Σχολείο Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές της στο MiddlesexUniversity του Λονδίνου, από όπου και αποφοίτησε το 2004 .

Οι Σπουδές της ολοκληρώθηκαν με μεταπτυχιακό στο CityUniversity του Λονδίνου, όπου ειδικεύτηκε στην ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων. Παράλληλα εργάστηκε εθελοντικά στο HillfieldChildrenHome και στο ParamountChildrensHome ως Φροντιστής παιδιών της Πρόνοιας, με παιδιά και εφήβους με ειδικές ανάγκες, χωρίς γονείς.

Τη χρονική περίοδο 2007-2009 συνεργάστηκε με λογοπεδικό και ψυχολόγο. Κατόπιν έκανε πρακτική άσκηση στο Παιδοογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και το 2010-2011 συνεργάστηκε με το Ιατροπαιδαγωγικό Τμήμα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών της παρακολούθησε σεμινάρια τόσο στη Μεγάλη Βρετανία όσο και στην Ελλάδα, σχετικά με θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων, τη συμβουλευτική γονέων, τη δυσλεξία, τα ψυχομετρικά εργαλεία και άλλα θέματα, σχετικά με το αντικείμενό της.

Σήμερα εργάζεται ιδιωτικά διατηρώντας Γραφείο στην οδό: Αναλήψεως 43, Θεσσαλονίκη.

KindyKids.gr E-Book

100 φύλλα εργασίας  
τεύχη 1 & 2 για
δημιουργικές ώρες με τα παιδιά

Περισσοτερα

Προτεινομενα Αρθρα

Αρθρα Για Γονεις

  • Διαφήμιση
  • Στατιστικά Ιστοσελίδας
  • Όροι Χρήσης
  • Sitemap