interviews-1
 

Συνεντευξεις

Γνωρίζουμε αξιόλογους ανθρώπους. Περισσότερα..

book-presentations-1
 

Η ΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ

Με αφορμή ένα βιβλίο... Διαβάζουμε, προτείνουμε, δημιουργούμε υλικό... Περισσότερα..
teachers-interviews
 

Η Γωνια των Νηπιαγωγων

Οι νηπιαγωγοί αποκτούν τη δική τους ξεχωριστή θέση στο KindyKids.gr. Περισσότερα...

150x150-ebooks-image
 

200+ Φυλλα Εργασιας

Πρωτότυπα φύλλα εργασίας με 12 θεματικές ενότητες & δωρεάν υλικό. Περισσότερα...

kindykids-workbook-1-2

...ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΝΘΗ ΣΙΔΕΡΗ

ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΝΘΗ ΣΙΔΕΡΗ

 

ΒΙΒΛΙΟ: ...ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΠΡΑΣ / ΕΥΘΥΜΙΑ ΓΛΥΜΙΤΣΑ / ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΡΓΙΩΤΗ / ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ / ΑΝΘΗ ΣΙΔΕΡΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ:  ΑΝΘΗ ΣΙΔΕΡΗ

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ: ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

 

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Ως γονείς δημιουργούμε την οικογένειά μας πολλές φορές χωρίς την απαραίτητη προετοιμασία και καλούμαστε να παίξουμε το ρόλο του συντρόφου και αργότερα του γονιού χωρίς πρόβα και δοκιμή, αλλά όλοι μας θέλουμε να φτιάξουμε μια υγιή οικογένεια και να μεγαλώσουμε σωστούς ενήλικες...
Ωστόσο, τα παιδιά δεν γεννιούνται μαζί με οδηγίες χρήσεως και δεν είναι εύκολο να τα μεγαλώσουμε μέσα σ' ένα περιβάλλον που διαρκώς αλλάζει και εξελίσσεται στο χρόνο. Το βάρος της διαπαιδαγώγησης πέφτει στους ώμους μας, μας ελαφρύνει όμως η ανταμοιβή που ακολουθεί για μια ολόκληρη ζωή από την ικανοποίηση, την υπερηφάνεια και την πληρότητα που φέρνει ο καρπός της προσπάθειας αυτής.
Λίγο αργότερα, το παιδί μας ξεκινά τη φοίτηση στο νηπιαγωγείο και κατόπιν στο δημοτικό σχολείο. Πως θα προετοιμαστούμε εμείς αρχικά για τη μετάβαση αυτή και πως θα το βοηθήσουμε να νιώσει όσο γίνεται πιο ήρεμο και χαρούμενο όταν περάσει την πόρτα του σχολείου για πρώτη φορά καθώς και για όλα τα επόμενα χρόνια που θα ακολουθήσουν;
Ερωτήματα όπως: πώς θα βοηθήσουμε το παιδί να διαβάζει αποτελεσματικά, πότε πρέπει να γίνεται το διάβασμα, ποια πρέπει να είναι η δική μας συμμετοχή κατά τη διάρκεια της φοίτησης στο δημοτικό σχολείο και άλλα πολλά μας βασανίζουν συνεχώς.
Το βιβλίο αυτό γράφτηκε με οδηγό την αγάπη και το πάθος για τα παιδιά. Ο σκοπός του είναι να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα που μας αγχώνουν και μας προβληματίζουν ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε όσο το δυνατό καλύτερα στον γονεϊκό μας ρόλο.
Δεν υπάρχουν τέλειοι γονείς. Υπάρχουν όμως γονείς που θέλουν να γίνονται συνεχώς καλύτεροι και να προσφέρουν κάτι παραπάνω στην εκπαιδευτική πορεία και την προσωπική ολοκλήρωση των παιδιών τους.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ ΓΙΑΤΙ

Ένα συλλογικό έργο που περιλαμβάνει θέματα σημαντικά για έναν γονιό, για έναν εκπαιδευτικό, αλλά και για οποιονδήποτε ασχολείται με παιδιά. Οι συγγραφείς του είναι από διαφορετικούς χώρους, ο Αναστάσιος Μπράς: οικογενειακός σύμβουλος, η Ευθυμία Γλυμίτσα: εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η Ελένη Τσιργιώτη: εκπαιδευτικός προσχολικής αγωγής, η Κατερίνα Οικονόμου: ψυχαναλύτρια παιδιών - εφήβων και ενηλίκων και η Ανθή Σιδέρη οικονομόλογος και μαμά, που είναι και η υπεύθυνη της έκδοσης.

Για το λόγο αυτό η γνώση που παρέχει το συγκεκριμένο βιβλίο είναι πολύπλευρη και βοηθάει τον αναγνώστη να πληροφορηθεί, να κατανοήσει και στη συνέχεια να ενεργήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Περιέχει πληροφορίες και συμβουλές για τα παρκάτω θέματα:

 • την οικογένεια και το ρόλο της στην ανάπτυξη των παιδιών,
 • τη διαπαιδαγώγηση στο σπίτι και την προετοιμασία των παιδιών για το σχολείο,
 • το νηπιαγωγείο,
 • το δημοτικό σχολείο,
 • τις καλοκαιρινές διακοπές,
 • τη μετάβαση από το δημοτικό στο γυμνάσιο,
 • την αντιμετώπιση δυσκολιών στην προσαρμογή στο σχολείο

Τα κείμενα είναι γραμμένα με τρόπο κατανοητό χωρίς να κουράζουν με επιστημονικούς όρους και γλώσσα που να απευθύνεται μόνο σε  μικρή μερίδα αναγνωστών. Για το λόγο αυτό διαβάζεται χωρίς να μπερδεύει τον αναγνώστη, με διάθεση να βοηθήσει στην κατανόηση σημαντικών θεμάτων στην ανάπτυξη και πορεία των παιδιών.  

Ένα βιβλίο που απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς που θέλουν το κάτι παραπάνω για την οικογένεια, τα παιδιά τους και τη σχολική πραγματικότητα.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο θα βρείτε στο:

http://sxoleiokaigoneis.gr/

Με ένα βιβλίο συντροφιά

περνάμε πάντοτε καλά!!

Καλά... ΔΙΑΒΑΣΜΑΤΑ!!

KindyKids.gr E-Book

100 φύλλα εργασίας  
τεύχη 1 & 2 για
δημιουργικές ώρες με τα παιδιά

Περισσοτερα

Προτεινομενα Αρθρα

Αρθρα Για Γονεις

 • Διαφήμιση
 • Στατιστικά Ιστοσελίδας
 • Όροι Χρήσης
 • Sitemap