interviews-1
 

Συνεντευξεις

Γνωρίζουμε αξιόλογους ανθρώπους. Περισσότερα..

book-presentations-1
 

Η ΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ

Με αφορμή ένα βιβλίο... Διαβάζουμε, προτείνουμε, δημιουργούμε υλικό... Περισσότερα..
teachers-interviews
 

Η Γωνια των Νηπιαγωγων

Οι νηπιαγωγοί αποκτούν τη δική τους ξεχωριστή θέση στο KindyKids.gr. Περισσότερα...

150x150-ebooks-image
 

200+ Φυλλα Εργασιας

Πρωτότυπα φύλλα εργασίας με 12 θεματικές ενότητες & δωρεάν υλικό. Περισσότερα...

kindykids-workbook-1-2

ΗΠΕΙΡΟΙ-ΩΚΕΑΝΟΙ-ΑΜΕΡΙΚΗ

Μετά την Ασία μπορούμε να δούμε και να μιλήσουμε για την Αμερική.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Η δεύτερη σε μέγεθος ήπειρος του κόσμου. Βρέχεται από τον Ειρηνικό και τον Ατλαντικό Ωκεανό. Η Αμερική ειναι ήπειρος που βρίσκεται στο δυτικό ημισφαίριο και χωρίζεται σε Βόρεια Αμερική και Νότια Αμερική. Η Αμερική λέγεται και "Νέος Κόσμος" γιατί ανακαλήφθηκε σχετικά αργά από Ευρωπαίους. Συγκεκριμένα το 1492 ταξίδεψε εκεί ο Χριστόφορος Κολόμβος και από κει και πέρα άρχισαν οι Ευρωπαίοι να πηγαίνουν εκεί για να κατοικήσουν και να φτιάξουν μια καινούρια ζωή.Πριν την "ανακαλύψουν" οι Ευρωπαίοι την Αμερική ζούσαν εκεί ιθαγενείς που γενικά τους δίνουμε το όνομα Ινδιάνοι αν και χωρίζονται σε διάφορες φυλές. Οι Ευρωπαίοι περνούσαν πολύ δύσκολα μέχρι να φτάσουν στην αμερική και γι' αυτό αρρώσταιναν συχνά και φυσικά τις αρρώστιες τους τις μετέφεραν τους ιθαγενείς οι οποίες και σκότωσαν τους περισσότερους ινδιάνους. Από τη στιγμή που ξεκίνησαν να μεταναστεύουν άνθρωποι στην Αμερική δεν έχουν σταματήσει μέχρι και σήμερα όπου στην ήπειρο αυτή μπορούμε να συναντήσουμε πολλές φυλές: ινδιάνους,ευρωπαϊκής καταγωγής (ισπανοί, άγγλοι, πορτογάλοι,ιταλοί,γερμανοί,ολλανδοί κλπ),αφρικανούς, μιγάδες (δηλαδή ανθρώπους με διπλή φυλετική καταγωγή),ασιάτες και μεσανατολίτες. Για το λόγο αυτό η Αμερική θεωρείται μια ήπειρος που ονομάζεται και "χωνευτήρι του κόσμου".

Στη Βόρεια Αμερική μιλούν αγγλικά και αποτελείται από τις ΗΠΑ (Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής) και τον Καναδά και στη Νότια Αμερική μιλούν ισπανικά και πορτογαλικά.

Φυσικα εκτός από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους και πολλοί Έλληνες μετανάστευσαν στην Αμερική και μάλιστα από πολύ νωρίς.

Στις αρχές του 20ου αιώνα, εμφανίστηκε το πρώτο μεγάλο μεταναστευτικό κύμα από την Ελλάδα προς τις ΗΠΑ και μόνο στην περίοδο 1890-1917, περίπου 450.000 Έλληνες έφτασαν στις ΗΠΑ. Υπολογίζεται ότι κατά την περίοδο αυτή, περισσότεροι από δέκατέσσερα εκατομμύρια Ευρωπαίοι πέρασαν στην Αμερική, αναζητώντας βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου και των συνθηκών εργασίας. Εκείνο το μεταναστευτικό ρεύμα ανακόπηκε το 1917, ύστερα από την είσοδο της Αμερικής στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στην αρχή, η μετανάστευση από την Ελλάδα είχε προσωρινό χαρακτήρα. Οι άνθρωποι ξενιτεύονταν για λίγα χρόνια και επέστρεφαν στις οικογένειές τους. Αργότερα η μετανάστευση έλαβε μόνιμο χαρακτήρα.

Η Αμερική έχει μεγάλα βουνα και διάσημους ποταμούς:

ΒΟΥΝΑ:

Βραχώδη όρη

Απαλλάχια όρη

Σιέρα Μάδρε

Σιέρα Νεβάδα

Άνδεις

ΠΟΤΑΜΙΑ:

Μισσισσιπης

Μιζουρι

Μακένζι

Οχάιο

Αμαζόνιος

Ουρουγουάης

Παραγουάης

Στο παρκάτω εποπτικό υλικό θα βρείτε πληροφορίες μέσα από εικόνες που μπορούν να δουν και να κατανοήσουν τα παιδιά για την Αμερική. Από τις παραπάνω πληροφορίες που είναι κυρίως για βοήθεια της νηπιαγωγού μπορείτε να επιλέξετε τις γνώσεις που θεωρείτε εσείς οτι μπορούν να καλάβουν τα παιδιά στην τάξη σας.

amerikiameriki2

ameriki3ameriki4

ameriki5ameriki6

 

ameriki7ameriki8

ameriki9ameriki10

ameriki11ameriki12

ameriki14ameriki15

Στο παρακάτω pdf αρχείο θα βρείτε το υλικό για να το εκτυπώσετε:

ΑΜΕΡΙΚΗ

 

Οι πληροφορίες που δίνονται παραπάνω είναι γενικά για την Αμερική. Για οποιαδήποτε πληροφορία πιο εξειδικευμένη μπορέιτε να βρείτε στο διαδίκτυο πολλές πληροφορίες και να κρατήσετε αυτές που θεωρείτε κατάλληλες για την τάξη σας.

 

KindyKids.gr E-Book

100 φύλλα εργασίας  
τεύχη 1 & 2 για
δημιουργικές ώρες με τα παιδιά

Περισσοτερα

Προτεινομενα Αρθρα

Αρθρα Για Γονεις

  • Διαφήμιση
  • Στατιστικά Ιστοσελίδας
  • Όροι Χρήσης
  • Sitemap