interviews-1
 

Συνεντευξεις

Γνωρίζουμε αξιόλογους ανθρώπους. Περισσότερα..

book-presentations-1
 

Η ΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ

Με αφορμή ένα βιβλίο... Διαβάζουμε, προτείνουμε, δημιουργούμε υλικό... Περισσότερα..
teachers-interviews
 

Η Γωνια των Νηπιαγωγων

Οι νηπιαγωγοί αποκτούν τη δική τους ξεχωριστή θέση στο KindyKids.gr. Περισσότερα...

150x150-ebooks-image
 

200+ Φυλλα Εργασιας

Πρωτότυπα φύλλα εργασίας με 12 θεματικές ενότητες & δωρεάν υλικό. Περισσότερα...

kindykids-workbook-1-2

Το kindykids.gr μια από τις δημοφιλέστερες ιστοσελίδες που ασχολείται με το νηπιαγωγείο αλλά και τα παιδιά προσχολικής ηλικίας και τις ανάγκες τους, συνεχίζει να εξελίσσεται με την δημιουργία συνεργασιών που σκοπό έχουν τη βελτίωση του περιεχομένου της σελίδας αλλά και την πολύπλευρη ενημέρωσή όλων των ανθρώπων που την επισκέπτονται καθημερινά. Θέτοντας ως βάση της σελίδας την αλληλεπίδραση και την επικοινωνία καλωσορίζουμε τις συνεργασίες με ανθρώπους που τρέφουν την ίδια αγάπη για το παιδί και το νηπιαγωγείο.

Συνεργασίες του Kindykids.gr:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ KINDYKIDS.GR ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΒΑΤΖΙΟΓΛΟΥ

Στα πλαίσια της συνεχούς ανανέωσης του KindyKids.gr και της προσπάθειας μας για ολόπλευρη και εξειδικευμένη ενημέρωση, τόσο προς τους εκπαιδευτικούς, όσο και προς τους γονείς με παιδιά στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία διευρύνουμε τις συνεργασίες μας!

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη της συνεργασίας του KindyKids.gr με την Εργοθεραπεύτρια Ειρήνη Χαβατζίογλου. Η Ειρήνη Χαβατζίογλου θα αρθρογραφεί για την ιστοσελίδα μας, θεμάτων που άπτονται της εργοθεραπείας και ειδικότερα της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης.

 

Ανακοίνωση συνεργασίας με την εργοθεραπεύτρια Ειρήνη ΧαβατζίογλουΗ Ειρήνη Χαβατζίογλου είναι εργοθεραπεύτρια με εξειδίκευση στη μέθοδο της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης (SIT). Έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στο τμήμα Εργοθεραπείας του ΑΤΕΙ Αθηνών. Εργάζεται από το 2010 σε κέντρα ειδικών θεραπειών και ιδρύματα Προστασίας και Φύλαξης. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων που αφορούν την ειδικότητα της εργοθεραπείας όπως : TEACCH, μέθοδος Πρώιμης Παρέμβασης PORTAGE, Λειτουργική Οπτομετρία, επισκόπηση Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών, χρήση του Αναπτυξιακού Ερωτηματολογίου Προσαρμοστικής Αντίδρασης ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ - ΠΡΑΞΗ - ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ, χρήση αξιολογητικών εργαλείων Οπτικής Αντίληψης όπως το Developmental Test of Visual Perception, Second Edition (DTVP-2), Developmental Test of Visual-Motor Integration (VMI), Test of Visual-Perceptual Skills (TVPS) κ.ά.

Αρθρογραφεί στο περιοδικό ειδικής αγωγής EDUSpecial (3μηνιαία έκδοση).

Continue Reading

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ TOY KINDYKIDS.GR ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟ ΣΤΕΛΛΑ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ

Στα πλαίσια της συνεχούς ανανέωσης του KindyKids.gr και της προσπάθειας μας για ολόπλευρη και εξειδικευμένη ενημέρωση, τόσο προς τους εκπαιδευτικούς, όσο και προς τους γονείς με παιδιά στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία διευρύνουμε τις συνεργασίες μας!

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη της συνεργασίας του KindyKids.gr με την Ειδική Παιδαγωγό Στέλλα Γερασίμου. Η Στέλλα Γερασίμου θα γράφει άρθρα για την ιστοσελίδα μας, που άπτονται ενός μεγάλου φάσματος θεμάτων, τα οποία αφορούν τον τομέα της Ειδικής Αγωγής.

 

ΣΤΕΛΛΑ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ - ΕΙΔΙΚΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ

stellaΓεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Ειδική Αγωγή στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Βόλου από όπου αποφοίτησε το 2009. Κατά την διάρκεια των σπουδών της το ερευνητικό της ενδιαφέρον παράλληλα με την αγάπη της πάνω στα θέματα ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με ειδικές ανάγκες στον Πολιτισμό, την οδήγησαν στην εκπόνηση της διπλωματικής της εργασίας:«Μουσειακή Πρόσβαση και Άτομα με Σοβαρά Προβλήματα Όρασης», καθώς επίσης και στην εισήγησή με τίτλο "Μια καινοτόμος δράση σχετικά με την πρόσβαση ατόμων με σοβαρά προβλήματα όρασης σε μουσειακά εκθέματα", που συμμετείχε στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ειδικής Αγωγής.

Από το 2009 έως σήμερα εργάζεται ως ειδική παιδαγωγός σε δημόσιες εκπαιδευτικές δομές  ειδικής αγωγής στην Ελλάδα ενώ παράλληλα συνεχίζει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στο τομέα της Διοίκησης Πολιτισμικών Μονάδων (Cultural   Management). Η ανάγκη για συνεχή εξέλιξη την ωθεί να είναι παρούσα σε επιμορφωτικά σεμινάρια (δια ζώσης και εξ' αποστάσεως) καθώς και σε ημερίδες και συνέδρια γύρω από θέματα Ειδικής και Μουσειακής Αγωγής.

 

Καλωσορίζουμε στη συγγραφική μας ομάδα τη Στέλλα και ευχόμαστε αυτή η νέα συνεργασία να βρει ανταπόκριση και ενδιαφέρον από τη μεγάλη παρέα του kindykids!

ΟΛΓΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

 

olga2Η Όλγα Παπαγεωργίου είναι ψυχολόγος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Αρσάκειο Σχολείο Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές της στο Middlesex University του Λονδίνου, από όπου και αποφοίτησε το 2004 .

Οι Σπουδές της ολοκληρώθηκαν με μεταπτυχιακό στο City University του Λονδίνου, όπου ειδικεύτηκε στην ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων. Παράλληλα εργάστηκε εθελοντικά στο Hillfield Childrens Home και στο Paramount Childrens Home ως Φροντιστής παιδιών της Πρόνοιας, με παιδιά και εφήβους με ειδικές ανάγκες, χωρίς γονείς.

 Τη χρονική περίοδο 2007-2009 συνεργάστηκε με λογοπεδικό και ψυχολόγο. Κατόπιν έκανε πρακτική άσκηση στο Παιδοογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και το 2010-2011 συνεργάστηκε με το Ιατροπαιδαγωγικό Τμήμα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.

 Καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών της παρακολούθησε σεμινάρια τόσο στη Μεγάλη Βρετανία όσο και στην Ελλάδα, σχετικά με θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων, τη συμβουλευτική γονέων, τη δυσλεξία, τα ψυχομετρικά εργαλεία και άλλα θέματα, σχετικά με το αντικείμενό της.

 

Σήμερα εργάζεται ιδιωτικά διατηρώντας Γραφείο στην οδό: Αναλήψεως 43, Θεσσαλονίκη.

 

ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΛΙΝΤΖΑ

goΗ Γωγώ Κολίντζα είναι λογοθεραπεύτρια. Σπούδασε στο Τμήμα Λογοθεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Πάρμα στην Ιταλία και το 2001 πήρε το πτυχίο της αριστεύοντας. Εκ τότε εργάζεται σαν θεραπεύτρια και το 2003 άνοιξε Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στο Ίλιον το οποίο διευθύνει επιστημονικά έως και σήμερα. Τη χρονική περίοδο 2002-2006 ασχολήθηκε με τα κοινά του Δήμου Ίλιου διατελώντας μέλος του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου των Βρεφονηπιακών Σταθμών.
Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών (Π.Σ.Λ.) από το 2003 συμμετέχοντας ενεργά στις επιτροπές και τις δράσεις του Συλλόγου. Εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Σ.Λ και στη τελευταία θητεία, που έληξε τον Μάρτιο του 2012, υπηρέτησε από την θέση της αντιπροέδρου. Το 2010 ήταν μέλος της τριμελούς οργανωτικής επιτροπής του 28ου Διεθνούς Συνέδριου της IALP που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα.  Έχει δώσει συνεντεύξεις και έχει πραγματοποιήσει ενημερωτικές ομιλίες σε σχολικές δομές. Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης συμμετέχει σε ημερίδες, σεμινάρια και συνέδρια ώστε να ενημερώνεται διαρκώς για θέματα που άπτονται της λογοθεραπείας και των άλλων συναφών θεραπειών.


 ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΚΟΛΙΝΤΖΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

kentro-kolintza3Το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών ‘’Κολίντζα Γεωργία ‘’δημιουργήθηκε πριν από δέκα χρόνια με σκοπό να καλύψει τις θεραπευτικές ανάγκες βρεφών, παιδιών, εφήβων, ενηλίκων και όλης της οικογένειας.

Οι υπηρεσίες του κέντρου παρέχονται από διεπιστημονική ομάδα θεραπευτών αποτελούμενη από λογοθεραπευτή, εργοθεραπευτή, ψυχολόγο - ψυχοθεραπευτή και ειδικό παιδαγωγό. Όλοι οι θεραπευτές έχουν επιλεχθεί με αυστηρά κριτήρια που να ανταποκρινονται σε υψηλές θεραπευτικές απαιτήσεις, έχουν εξειδικευμένς γνώσεις και ενημερώνονται συνεχώς επάνω στις νέες εξελιξεις.

Η φιλοσοφία μας είναι ότι ο καθε άνθρωπος είναι μοναδικός και στηριζόμενοι στα δυνατά του σημεία μπορούμε με εξατομικευμενο θεραπευτικό πρόγραμμα, να ενδυναμώσουμε τα αδύνατα σημεία, τα οποια και προκαλούν τις δυσκολίες του καθενός, συμβάλλοντας έτσι στη καλύτερη διάθεση και ποιότητα ζωής σε καθημερινό επιπεδο.

Μέσω δράσεων (ημεριδες, σεμιναρια, ομιλιες, συγγραφή άρθρων κλπ) προσπαθουμε να ενημερώσουμε το ευρυ κοινό για όλα τα θέματα, που αφορούν στο επιστημονικό μας αντικειμενο καθως η ενημέρωση, οδηγεί στην πρόληψη και την έγκυρη διάγνωση.

kentro-kolintza2kentro-kolintza4

kentro-kolintza1

Στο Κέντρο μας μπορείτε να ενημερωθείτε και να λάβατε θεραπευτικές προσεγγίσεις για τα παρακάτω:

ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΠΑΘΟΛΟΓΙΩΝ

Δυσκολίες Άρθρωσης, Δυσφωνία,

Μαθησιακές Δυσκολίες & Δυσλεξία , Λαρυγγεκτομή,

Βαρηκοΐα & Κοχλιακά Εμφυτεύματα, Δυσφαγία - Δυσκαταποσία,

Αφασία Ενηλίκων από Εγκεφαλικά Επεισόδια, Νεοπλασίες & Κρανιοεγκεφαλικές Κακώσεις, Μυοσκελετικά - Ορθοδοντικά Προβλήματα Γνάθων & Στοματικής Κοιλότητας,

Παιδική Ωτίτιδα & Αποκατάσταση Ευσταχιανής Σάλπιγγας, Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές - Αυτισμός,

Εγκεφαλική Βρεφική Παράλυση, Νοητική Υστέρηση - Σύνδρομα,

Τραυλισμός & Ταχυλαλία ,Διαταραχές Συμπεριφοράς & Διάθεσης,

Ελλειμματική Προσοχή - Υπερκινητικότητας, Ειδική Γλωσσική, Διαταραχή & Γλωσσική Καθυστέρηση,

Γνωστικές Διαταραχές - Άνοια, Ψυχωτικές Διαταραχές, Δυσλειτουργία της Αισθητηριακής ολοκλήρωσης ,Συναισθηματικές Διαταραχές


Ο επόμενος στόχος του Κέντρου είναι η οργάνωση ομάδων εποπτείας για νεους συναδέλφους. Πιστευουμε ότι η γνώση και η εμπειρία που έχουμε κατακτήσει όλα αυτά τα χρόνια, θα αποτελει σημαντικό εφόδιο για την αρχή της επιστημονικης τους σταδιοδρομίας και είναι μεγάλη χαρά για εμάς να τα μοιραστούμε μαζί τους.


Μπορείτε να επικοινωνησετε μαζί μας στα τηλέφωνα: 210 - 2690596, 6938935748

Διεύθυνση: Ιδομενέως 99, Ίλιον, 13122

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it."

Θα μας βρείτε στο facebook: http://www.facebook.com/kolintzag


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Τα τελευταία χρόνια όλο και μεγαλύτερη είναι η ανάγκη τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των γονιών, να ενημερώνονται γύρω από θέματα Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας και Μαθησιακών Δυσκολιών. Οι εκπαιδευτικοί φροντίζουμε να ενημερωνόμαστε συχνά γύρω από αυτά τα θέματα, αλλά σίγουρα, εξειδικευμένη γνώση, μπορεί να έρθει μόνο από ειδικούς επιστήμονες.

Στα πλαίσια της συνεχούς ανανέωσης του kindykids.gr και της προσπάθειας μας για ολόπλευρη και εξειδικευμένη ενημέρωση, τόσο σε εκπαιδευτικούς, όσο και σε γονείς για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας διευρύνουμε τις συνεργασίες μας!

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη της συνεργασίας του kindykids.gr με την Γεωργία Κολίντζα, Επιστημονική Διευθύντρια Κέντρου: Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Κολίντζα και Μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών. Η Γεωργία Κολίντζα θα μας ενημερώνει με άρθρα που άπτονται των δυσκολιών του λόγου και όχι μόνο.

Καλωσορίζουμε την Γεωργία και ευχόμαστε αυτή η νέα συνεργασία να βρει ανταπόκριση και ενδιαφέρον από τη μεγάλη παρέα του kindykids!

 

go

 

Η Γωγώ Κολίντζα είναι λογοθεραπεύτρια. Σπούδασε στο Τμήμα Λογοθεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Πάρμα στην Ιταλία και το 2001 πήρε το πτυχίο της αριστεύοντας. Εκ τότε εργάζεται σαν θεραπεύτρια και το 2003 άνοιξε Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στο Ίλιον το οποίο διευθύνει επιστημονικά έως και σήμερα. Τη χρονική περίοδο 2002-2006 ασχολήθηκε με τα κοινά του Δήμου Ίλιου διατελώντας μέλος του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου των Βρεφονηπιακών Σταθμών.
Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών (Π.Σ.Λ.) από το 2003 συμμετέχοντας ενεργά στις επιτροπές και τις δράσεις του Συλλόγου. Εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Σ.Λ και στη τελευταία θητεία, που έληξε τον Μάρτιο του 2012, υπηρέτησε από την θέση της αντιπροέδρου. Το 2010 ήταν μέλος της τριμελούς οργανωτικής επιτροπής του 28ου Διεθνούς Συνέδριου της IALP που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα.  Έχει δώσει συνεντεύξεις και έχει πραγματοποιήσει ενημερωτικές ομιλίες σε σχολικές δομές. Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης συμμετέχει σε ημερίδες, σεμινάρια και συνέδρια ώστε να ενημερώνεται διαρκώς για θέματα που άπτονται της λογοθεραπείας και των άλλων συναφών θεραπειών.

 

Continue Reading

KindyKids.gr E-Book

100 φύλλα εργασίας  
τεύχη 1 & 2 για
δημιουργικές ώρες με τα παιδιά

Περισσοτερα

Προτεινομενα Αρθρα

Αρθρα Για Γονεις

  • Διαφήμιση
  • Στατιστικά Ιστοσελίδας
  • Όροι Χρήσης
  • Sitemap